Uw oase van rust

Home.Blokhut.De Hoeve.Foto's.Omgeving.Prijzen.Contact.
“De Hoeve”

Telefoon: (0597)- 413367

Mobiel: (06)-15137135

Omgeving

 

In de buurt kunnen prachtige wandeltochten gemaakt worden. Het Midwolderbos is een prachtig natuurreservaat dat door konikspaarden word begraasd. Het bos heeft een grote variatie aan wilde planten, kruiden en vogels. In de herfst zijn er veel paddestoelen te zien. Vissen kunt u in de plas van het Emergobos (1 km). Het oude veenkoloniale gebied heeft ook veel culturele bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de 16e-eeuwse Ennemaborg in Midwolda met fraaie stinzentuin, toonkamer en kunstenaarsatelier. In het museum van Heiligerlee komt u alles te weten over ‘de Slag’. Winschoten heeft drie fraaie 18e- en 19e-eeuwse windmolens, een kerk uit de 13e eeuw met een schitterend uitzicht over het Oldambter gebied en diverse musea.

Eiland van Winschoten

 

In het Groninger Oldambt ligt het Eiland van Winschoten. Een groot en weids gebied met een rijke historie. ‘Het Eiland’ ontstond in de vroegste ijstijd. Het ijs, de zee en het veen zijn verdwenen. De kenmerkende stuwwallen zijn er nog steeds. En er is meer: een groot aantal interessante natuurgebieden. Sommige nieuw aangelegd, andere in ere hersteld. Ga wandelen, fietsen of paardrijden. Ontdek de Tjamme, speur naar vogels of ga mee met een avondwandeling in de Lethe.

1776; De oorspronkelijke middeleeuwse kerk van Westerlee werd

vervangen door de huidige Nederlands Hervormde Kerk van Westerlee.

De omgeving van de camping biedt talrijke mogelijkheden. Geniet van de natuur, cultuur en de recreatie.

Het Oldambtmeer; een meer ter grootte van het Sneekermeer ofwel ter grootte van de Reewijkse Plassen. Een gebied waar momenteel veel ontwikkelingen zijn.

In de Slag bij Heiligerlee sneuvelde Graaf Adolf van Nassau, een broer van Willem. Ter herinnering hieraan werd in 1873 een standbeeld in Heiligerlee opgericht.

www.slagbijheiligerlee. nl